Elmarad a hétvégi tömeges oltás – jelentette be a kormány, majd törölte a hírt

Ország
Koronavírus

Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad – volt egy darabig olvasható a kormányzati vírusinfós portálon.

Frissítés: tényleg elmarad:

Tényleg elmarad a tömeges oltás, így magyarázza az államtitkár

 

Azt írták, a több mint 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben hívtak oltásra, más időpontban lesz beoltva. A hiba javítása zajlik, minden érintettől elnézést kérünk – tették hozzá.

Ez a szöveg azóta már nem szerepel az oldalon, de szemfülesebb portálok lementették, így megmarad az örökkévalóság számára. Itt van például a Magyar Hang mentése:

Egyelőre nem tudni, hogy lesz-e tömeges oltás vagy sem a hétvégén.

Az eset összefügghet Orbán Viktor ma reggeli szavaival. A miniszterelnök a rádióinterjújában elmondta, hogy az “adat alapú” tömeges oltás esetében problémákat okoz, hogy nem ott laknak, mint ahol nyilvántartották őket.

Az adat alapú oltási szervezésnek vannak problémái

– ismerte el Orbán, jelezve, hogy ezeket ki fogják javítani.

Totális káosz az oltásra behívottaknál

Az oltási rendszer összeomlásáról tanúskodnak azok a beszámolók, amelyek a 444.hu-hoz érkeztek a portál olvasóitól:

* Egy piliscsabai házaspár egyik tagjának Ceglédre (autóval másfél óra), a másiknak Budapestre kellene utaznia, szinte ugyanarra az időpontra. Mindketten számos krónikus betegséggel küzdenek, mozgássérültek, ami szintén nehezíti az utazást, képtelenek megoldani a helyzetet.

* Egy kiskunmajsai házaspár is nehéz helyzetbe került: egyiküknek Szegedre, másikuknak Szentesre kellene mennie szintén ugyanabban az időpontban, pedig a két város több mint 50 kilométerre van egymástól. A férj azt írta, a legszomorúbb, hogy még csak jelezni sem tudják, adják másnak az oltást, mert képtelenek így elutazni.

* Egy másik, Budapest környéki olvasónkat Nógrád megyébe, Balassagyarmatra hívták. Sőt, valaki arról számolt be, hogy Győrből kellene Miskolcra utaznia. Egészen képtelen példa az is, hogy valakit a Pest megyei Tatárszentgyörgyről a 265 kilométerre levő Nagykanizsára hívtak.