Folytatódik a a Budapest Sound Collective Haydn-koncertsorozata

Kultúra

A tavaly indult Haydn-sorozat második koncertjén A mesélő Haydn címmel ad hangversenyt a Budapest Sound Collective zenekar Dubóczky Gergely karmester vezényletével március 18-án a Budapest Music Centerben (BMC), a vendég Boldizsár Ildikó mesekutató lesz.

A szervezők keddi közleménye szerint a Budapest Sound Collective és az együttes művészeti vezetője és karmestere, Dubóczky Gergely tavaly Nádas Péter íróval indította el a Haydn-sorozatot. A tervek szerint a zeneszerző születésének 300. évfordulójáig (2032. március 31-ig) Haydn összes szimfóniáját előadják.

Mint írják, a sorozat hangversenyein Haydn egy-egy új arcát mutatja meg az együttes olyan vendégművészek meghívásával, akik személyes élménnyel kapcsolódnak a szerző munkásságához, és saját művészetüket Haydn mellé téve még közelebb hozzák a közönséghez a bécsi klasszikus zene nagy mesterének munkásságát.

Mint felidézik, a március 18-án 19 órakor kezdődő koncerten, Haydn 92., G-dúr és 95., c-moll szimfóniája hangzik el. Az est vendége Boldizsár Ildikó mesekutató lesz, akinek segítségével feltárulnak a népmesei szimbólumok.

(MTI)