Hétvégén tartják a Katolikus Társadalmi Napokat

Kultúra

Pénteken és szombaton tartják a Katolikus Társadalmi Napokat (Kattárs) a budapesti Március 15. téren.

A katolikus egyház társadalmi szerepvállalását és tanítását bemutató rendezvényt péntek délután Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Tarlós István főpolgármester és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár nyitja meg.

A negyedik alkalommal megszervezett rendezvényen előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket tartanak aktuális társadalmi kérdésekről, mint például a menekültválság, illetve a klímaváltozás. A Szent Márton-év és az irgalmasság szentévének alkalmából a program részeként e két témában tartanak konferenciát a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

A Március 15. téren a nagyszínpadon, illetve a Belvárosi plébániatemplomban lesznek koncertek, gyermek- és lelkiségi programok is. A téren felállított sátrakban pedig egyházi szociális intézmények és civil szervezetek mutatkoznak be és tartanak beszélgetéseket.

Az idei Kattárs újdonságaként a programok között megjelenik a sport is, a rendezvényen elsősorban a sport társadalmi szerepét és közösségépítő erejét szeretnék bemutatni a szervezők.

A részletes program megtalálható a kattars.hu oldalon.