Fantasztikus felvételek az Egyetemen

Kultúra

Az interneten már majdcsak 65 ezren látták, a Debreceni Egyetemen most élőben is megcsodálhatók a Balásházy fotópályázatára benevezett képek.

Reggeli harmat – ez a címe annak az alkotásnak, amelyet nemcsak saját kategóriájában, hanem valamennyi kép közül a legjobbnak ítélt az egyetem pallagi gyakorló középiskolájának szakmai zsűrije. Mile Roberta fotójával együtt összesen 170 alkotás érkezett 15 hajdú-bihari intézményből a versenyre. A fotópályázatot a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma alapításának 75. évfordulója alkalmából hirdette meg.

A legszebb, legötletesebb, illetve a technikailag legjobb kivitelű képeket négy kategóriában kedden díjazták a Debreceni Egyetemen 3. emeleti kerengőjén, ahol 75 pillanat címmel kiállítás is nyílt az amatőrnek egyáltalán nem mondható diákfotókból. A képekre a zsűri mellett a közönség is szavazhatott az iskola Facebook-oldalán, amit a legutolsó adatok szerint 64 800-an látogattak meg a pályázat ideje alatt.

unideb.hu