A kulturális örökség napjai – Templomok éjszakája: körséta Debrecenben

Kultúra

A nagysikerű tavalyi rendezvény után második alkalommal csatlakozik a Templomok éjszakája rendezvénysorozathoz a Tiszántúli Református Egyházkerület Múzeuma: szeptember 20-án este ingyenes körsétát szerveznek a debreceni belvárosi templomokhoz – közölte az egyházkerület sajtóreferense az MTI-vel.

Buzás Borbála emlékeztetett arra, hogy a történelmi egyházak szeptember harmadik szombatján számos hazai településen kinyitják a templomkapukat, és színes programokkal várják az érdeklődőket.

A debreceni belváros templomait bemutató körséta a 2012 áprilisában nemzeti emlékhellyé nyilvánított Református Kollégium Oratóriumából indul.

Az Oratórium után a Pásti utcai zsinagógába, a református Kistemplomba (Csonka templomba), a Szent Anna utcai katolikus székesegyházba, az Attila téri görög katolikus templomba, a Méliusz téri református Veres templomba és végül a Református Nagytemplomba látogathatnak el az érdeklődők, akik a séta során a templomok történetével is megismerkedhetnek.

A séta hossza 4 kilométer, időtartama várhatóan 3 óra, amelynek végén a Nagytemplomban este 10 órától orgonakoncerttel kedveskednek a résztvevőknek – ismertette a részleteket Buzás Borbála.