Január közepétől megszűnik a Dunaharaszti zónabérlet és a hatvani vonal menti közös bérlet

Helyi hírek

A MÁV-VOLÁN-csoport – az utasigényeket követve – 2024. január 15-étől kivezeti két, területi alapú bérlettermékét: a Dunaharaszti zónabérletet, valamint a Gödöllőről, Gyöngyösről és a Budapest-Hatvan vasútvonal mentén fekvő Galga menti településekről kedvező árú vasúti, buszos és HÉV-vel történő utazást biztosító közös bérletet – közölte az MTI-vel pénteken a MÁV-Volán Csoport.

A közlemény szerint január 14-ig még meg lehet vásárolni ezeket, az addig megváltott bérletek pedig érvényességi idejükön belül felhasználhatók utazásra a jelenlegivel azonos feltételek mellett. Az utasok többsége ugyanakkor már ma is a sokkal kedvezőbb feltételeket kínáló vármegyebérlettel utazik az érintett viszonylatokon – indokolták a döntést.

A májusban bevezetett vármegye- és országbérletek nemcsak olcsóbban, de lényegesen nagyobb területen biztosítják a korlátlan és rugalmas utazást a vonatokon, helyközi buszokon és HÉV-eken. A vármegye- és országbérletekből a közlekedési társaság mostanra már több mint 4 milliót értékesített, de a Pest vármegyei változatból is mintegy 735 ezret vásároltak az utasok. Az új bérletfajtával már nem tudta felvenni a versenyt a Dunaharaszti zónabérlet és a hatvani vonali közös bérlet, május óta a korábbiak töredékére csökkentek a havi eladások – írták a közleményben.