Orvos sztetoszkóppal

Korszerű eszközökkel fejlesztették az egri kórház szakrendelőit

Helyi hírek

Uniós támogatásból új eszközökkel korszerűsítette szakrendelőinek felszereltségét a Heves vármegyei Markhot Ferenc Kórház – közölte az intézmény az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 283 millió forint támogatást a járóbeteg-ellátás javítására fordították. Az uniós forrásból több szakrendelés kapott új eszközöket, és megújult környezet fogadja a vérvételre érkező betegeket is.

A radiológiai ellátásban modern, direkt digitális távvezérelt átvilágító berendezést helyeztek üzembe, amely megteremtette a más módszerrel nem helyettesíthető, sok betegség diagnosztizálásában nélkülözhetetlen radiológiai vizsgálatok feltételeit. Ezek közül a leginkább hiánypótló a nyelőcső és az epeutak röntgenvizsgálatának lehetősége – áll a közleményben.

A gasztroenterológiai ellátás eszköztára egy modern endoszkópos ultrahangos berendezéssel bővült. Az eszköz fontos szerepet tölt be a daganatos betegségek korai felismerésében is, azáltal, hogy több anatómiai területről nemcsak nagyon részletes endoszkópos és ultrahangos képi információt szolgáltat, hanem azonnali szövettani vagy citológiai mintavételre is alkalmas.

A Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet telephelyein évente több mint 3000 órában nyújt járóbeteg-szakellátást, szakrendelőiben az orvosok ez idő alatt több mint 816 ezer esetet látnak el – tudatta az intézmény.

(MTI)