Csini csajok tánca koronázta meg a Debrecziner Gourmet Fesztivál nyitónapját

Gasztro Helyi hírek

Pénteken nyitotta meg kapuit a Debrecziner Gourmet Fesztivál a Nagyerdő szívében, a Békás-tónál.

A kedvezőtlen, esős idő ellenére is sokan kilátogattak a rendezvényre, hogy megkóstolják a „nyári emlékeink” ihlette fogásokat. Ilyen édesség, melyet az eseményre álmodott meg a Jardin Cukrászda az a Mais bitte, ami egy kukoricával, áfonyával, karamellel készült sütemény. Kukoricás ropogós, mizós karamell ganache, kukorica mousse és krém, áfonya mousse, lekvár és áfonyás piskóta kompozíció. Számos cukrászda készült különlegességekkel, a Macaron Bitesnál akár lazacos-krémsajtos macaront is kóstolhatunk, de klasszikusabb mangós, görögdinnyés ízekkel is készültek.

Mi inspirálhatná jobban a nyári hangulatot, mint egy kerti parti a grill mellett a barátokkal? Valószínűleg ezért is készített sok étterem olyan grillételeket, amelyek látványgrillezés keretében a szemünk láttára készültek.

A pénteki nyitónapra két fő programmal készültek a szervezők. Az egyik a gasztro stand-up Janklovics Péterrel, a másik pedig az Orpheum Madams zenés előadása, amit a LESZ DANCE csapata tett még színesebbé táncműsorával.

Ilyen volt a hangulat a Debrecziner Gourmet nyitónapján:

 

Szombaton és vasárnap is színes programok várják az érdeklődőket a 7. Debrecziner Gourmet Fesztiválon.

A világ legjobb fogásait eheti, és megél belőle. Izgalmas titkokat árult el nekünk Jókuti “Világevő” András, a Debrecziner Gourmet Fesztivál egyik sztárvendége

JÚNIUS 17. (SZOMBAT)

Master Good Gasztro Színpad:

13:00-14:00 A speciality coffee-k és a jegeskávék titkai: mesél
Molnár Attila, a soproni One Eleven kávéguruja

14:00-15:00 Közel-keleti ízek Nemesvölgyi Attila, a budapesti Babka
Étterem séfjének konyhájából

15:00-16:00 Thür Ádám IKONikus fogása a Master Good
támogatásával, hűsítő meglepetéssel kísérve

16:00-17:00 Pataky Péter a fedélzeten: különleges fogások a
Horgonyzó Kisvendéglő kreatív séfjétől

17:00-17:45 Grillmesterek praktikái kerekasztalbeszélgetés

18:00-19:00 Kapjuk szét a marhát! Az NPK Beef marhajó bontása

20:00-21:00 A Koktél Színház bemutatja: Alkohol tilalom

21:00-22:15 Konyha zenekar

22:30-1:00 DJ. Németi, Anthon

KultúrFalatozó

15:00-01:00 Retro gasztro plakátkiállítás

12:00-20:00 Élőfestés

Galiba Gyereksarok

11:30-19:00 Tanulj meg szeletelni a VR „konyhatündérrel”!
Nyári, vurstli hangulat és a Természettár tengerparti
foglalkozásai

Gourmet kertmozi by Apolló mozi

21:00-22:30 Mamma mia! – a legemlékezetesebb görög nyár

23:00-0:30 A séf – nyári, családi food truck turné

JÚNIUS 18. (VASÁRNAP)

Master Good Gasztro Színpad:

11:30-19:00 Berke bárány az asado kereszten: szabadtéri sütés és
ízelítő Zákány Dániellel és a Grillakadémiával

12:00-13:00 Olasz, kovászos pékáruk a Panificio Il basilico
jóvoltából

13:00-14:00 Séfakadémia x Kiss-Virág Cukrászda: Miniséfek finom
falatai

14:00-15:00 A nagy konyhateszt: Kis Sándor séf és a Miele okoskonyha

15:00-16:00 Mautner Zsófi és az _Erdélyi lakoma_

16:00-16:45 Legenda a színpadon: Bíró Lajos főzőshow

17:00-18:00 Debrecziner Vándordíj és nyereményjátéksorsolás

18:00-19:00 Blahalouisiana

19:00-21:00 DJ. Németi, Jay Kid

Galiba Gyereksarok

11:30-19:00 Tanulj meg szeletelni a VR „konyhatündérrel”!
Nyári, vurstli hangulat és a Természettár tengerparti
foglalkozásai

KultúrFalatozó

11:30-20:00 Retro gasztro plakátkiállítás

12:00-16:00 Élőfestés

16:00-17:00 Gasztronómia a képzőművészetben: Sepsey Zsófia
művészettörténész előadása

– Bácsi Éva –