Két mellékútszakasz újul meg mintegy hárommilliárd forintból Heves vármegyében

Helyi hírek

Két mellékútszakasz újul meg mintegy hárommilliárd forintos beruházással Heves vármegyében – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A társaság tájékoztatása szerint a Mátravidéki Erőmű tó 24114-es jelű bekötőútjának egy 1,2 kilométeres, míg a 2503-as, Eger-Novaj összekötőútnak egy 2,2 kilométeres szakaszát korszerűsítik az uniós Terület- és Településfejlesztés Operatív Program forrásaiból.

Jelezték: a közbeszerzési eljárásban kiválasztott kivitelezőnek a beruházó a munkaterületet átadta, a munkálatok 100 napot vesznek igénybe.

A felújítás részeként a szakemberek elvégzik a meglévő burkolat profilmarását, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjét, ezt követően kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. A két útszakaszon lévő hidakat is felújítják, továbbá elvégzik a KRESZ-táblák cseréjét és a tartós burkolati jelek festését.

A közlemény alapján a beruházásokkal mindkét szakaszon nő a forgalombiztonság, a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények pedig gyorsabban, biztonságosabban, kényelmesebben érhetők el.