Több mint kilencszázan tanultak idegen nyelvet pályázati támogatásból Heves vármegyében

Helyi hírek

Több mint kilencszázan tanultak ingyenesen idegen nyelvet egy uniós pályázati támogatásból megvalósult program keretében Heves vármegyében – közölte a szervező Heves Megyei Szakképzési Centrum az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán mintegy 150 millió forint támogatást nyertek el korábban képzésekre, ebből a Széchenyi 2020 program részeként ingyenesen elvégezhető angol és német nyelvtanfolyamokat szerveztek. A 120 órás képzéseken végül 911-en szereztek tanúsítványt.

A kezdeményezés elsődleges célja az volt, hogy az idegen nyelven nem vagy csak alacsony szinten beszélő felnőtteknek lehetőséget nyújtsanak a nyelvtanulásra. Az érintett időszakban a Heves Megyei Szakképzési Centrum 8 intézményében 83 csoportban összesen 1011 jelentkező kezdte el a képzést – olvasható a közleményben.

Jelezték: a résztvevők döntő többségét a szakképzési centrummal tanulói jogviszonyban álló 16-25 évesek alkották. Köztük a projekt szempontjából hátrányos helyzetűnek számító, alacsony iskolai végzettségű fiatalok tették ki a tanulók mintegy 70 százalékát.

A szakképzési centrum több mint száz táblagép használatával segítette a jelentkezőket, emellett olyan kombinált tankönyveket alkalmaztak a tananyagok elsajátításához, amelyekkel a diákok online, akár otthoni környezetben is tanulhattak.

Kép: illusztráció.