borscs

A Kárpát-medence ételeit kóstolhatják meg a Sóstói Múzeumfalu gasztrorendezvényére kilátogatók

Helyi hírek

Élményekben és hagyományokban gazdag kulturális eseményeket kínál a Sóstói Múzeumfalu. A Múzeumfalu által rendezett, mindig nagy érdeklődést kiváltó hagyományőrző sokadalom sokszínű programkínálattal várja.

A Régi Magyarország Ízei Gasztronómiai Fesztivál megismertet a Kárpát-medence különlegességeivel. Borscs, pampuska, csavart fánk, kötött leves, halászlé, ragus lapcsánka is kerülhet azok tányérjába, akik kilátogatnak a 2022. szeptember 4-én Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőre, Sóstói Múzeumfalu gasztrorendezvényére.

Közel 25 főzőcsapat készíti el szűkebb hazája ételkülönlegességeit A Régi Magyarország Ízei gasztronómiai fesztiválon a Sóstói Múzeumfaluban. Már aznap hajnalban elkezdik sütni a versenyzők az ételeiket, hogy a nyitáskor étellel fogadhassák a látogatókat. A megnyitó 10:00 órakor kezdődik a Sóstói Múzeumfaluban. Az ételek mellett szórakoztató műsorokat is megtekinthetnek a kilátogatók. Fellép Gulyás László vándormuzsikus, a Langaléta Garaboniások gólyalábas csapata, a Tánctanoda csapata és a FOLKBEAT együttes.

Egész nap jelen lesz az „In Ferro Veritas” középkori hagyományőrző csoport, akik felvonulása a faluközpontban izgalmas látnivalónak ígérkezik. A mesterségbemutatók és népi játszóudvar mellett ezen a napon nyílik új időszaki kiállításunk, mely a 40 éves Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Népművészeti Egyesület nagyszerű munkásságát méltatja. A délután folyamán eredményhirdetés és díjátadás lesz, ahol kiderül, hogy idén kik készítették el a fesztivál legízletesebb ételeit!

Belépőjegyárak:
felnőtt: 1300 Ft + 1db ajándék kóstolójegy 300 Ft értékben
diák/nyugdíjas: 800 Ft + 1db ajándék kóstolójegy 300 Ft értékben
6 éves kor alatt és 70 éves kor felett a belépés ingyenes!