Kiáll végre vitázni valaki a Fideszből? Most Pósán László kapott meghívót Mándi Lászlótól

Helyi hírek

A hajdú-bihari fideszes képviselők/képviselőjelöltek mindeddig nem érezték szükségét annak, hogy nyilvánosan vitába bonyolódjanak ellenzéki kihívóikkal.

Invitálás pedig akad rendszeresen, legutóbb Varga Zoltán jelezte, hogy továbbra is szívesen elbeszélgetne Kósa Lajossal néhány húsbavágó témával kapcsolatban, de egyelőre semmi jele, hogy fideszes riválisa bevállalná ezt. A közelmúltban kosarat kapott Szántai László is, akivel Vitányi István nem volt hajlandó vitázni – igaz, a berettyóújfalui (Hajdú-Bihar 4.) választókerületben tetemes a Fidesz előnye.

Varga Zoltán és Kósa Lajos viszont ádáz küzdelmet vív majd az egyéni mandátumért, jelenleg a becslések szerint Kósa mindössze 4 százalékkal előzi meg DK-s riválisát.

Elbeszélgetne Kósa Lajossal választási kihívója – ezek lennének a főbb témák

Ugyancsak billegő körzetnek számít Hajdú-Bihar megye 2. számú választókerülete is, ahol nem először kap vitameghívást Pósán László, fideszes országgyűlési képviselő. Itt jelenleg kb. 6 százalékra mérik Pósán előnyét.

Mándi László Facebook-oldalán üzente meg riválisának, hogy “magyarázza el, ugyan mit tett a debreceniekért az elmúlt 24 évben”. Megnézzük, hogy párttársaival ellentétben Pósán Lászlóban van-e annyi bátorság és becsület, hogy megtiszteli a debrecenieket egy rendes vitával. “Rendes” alatt azt értem, hogy élő közönség előtt zajlik, és pártoktól független moderátor vezeti. Ahogy normális demokráciákban szokás

– írja Mándi.

Az ellenzéki jelölt szerint ezen a vitán Pósán beszámolhatna róla, hogy hogyan képviselte Debrecen és a debreceniek érdekeit a Parlamentben az elmúlt évek során. Hogy mit tett a a választókörzetében élőkért: a Tócóskert és a Tócóvölgy lakóiért, a fényesudvariakért, a Dobozi-lakótelepen élőkért, a belvárosiakért, vagy épp a kertvárosi-kertségi területeken élőkért.

Mándi László azt is írja, az elmúlt hónapokban elég sok debrecenivel beszélt arrafelé, és annyi történetet hallott, hogy lenne pár kérdése Pósán Lászlóhoz.