Temetőből lopott mécsesekkel világított otthonában egy férfi

Helyi hírek

A Füzesabonyi Járási Ügyészség minősített lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a füzesabonyi férfival szemben, aki a város köztemetőjéből több mint egy éven keresztül azért tulajdonította el a gyászolók által a sírokra kihelyezett elemes mécseseket, hogy az otthonában azokkal világítson.

A vádlott ingatlanában a szolgáltató 2017. július 6-án kikapcsolta az áramot, melyet követően a férfi úgy döntött, hogy elemes világító berendezésekkel hidalja majd át a sötétség okozta nehézségeket. Ennek érdekében 2019. szeptembere és decembere között legalább nyolc alkalommal megjelent a város temetkezési helyén, ahonnan harminc különböző síremlékről ugyanennyi darab, egyenként 650 forint értékű műanyag, elemes mécsest tulajdonított el.

2020. őszén a férfi tovább folytatta a bűncselekmények elkövetését, és újabb húsz síremlékről emelt el világító berendezéseket úgy, hogy az egyik kegyeleti helyre rövid idő alatt háromszor is visszatért, ahonnan így összesen 1. 950 forint értékben tulajdonított el mécseseket.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség az ötven rendbeli, részben folytatólagosan, szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt most benyújtott vádiratában arra tett indítványt, hogy a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését elismerő és a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tevő vádlottal szemben a bíróság jóvátételi munka intézkedést alkalmazzon, és emellett rendelje el a férfi pártfogó felügyeletét is.

A férfi egyik lopását rögzítő felvétel az alábbi linken látható:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük