VR-alapú előadás szerepel a Trafó műsorán

Helyi hírek Kultúra

Simon Senn svájci médiaművész livestream előadása szerepel pénteken az e-Trafó műsorán; a Be Arielle F című online produkció a virtuális és a való világ közötti határátlépéseket kutatja a testcsere-szimuláció kapcsán.

A témájában és formájában is különleges előadás két időpontban – pénteken 19 és 21 órától – tekinthető meg. A francia és angol nyelvű produkciót magyar és angol nyelven feliratozzák, az előadás végén az alkotókkal való beszélgetést tolmácsolják.

A Trafó Kortárs Művészetek Háza péntek esti e-Néző sorozatában továbbra is olyan produkciók láthatók, amelyek kifejezetten online médiumra készültek, vagy ott alakultak újra. A Compagnie Simon Senn produkciója nemcsak emiatt különleges, hanem mert eleve a virtuális és a való világ közötti kapcsolódást, határátlépést kutatja – olvasható a Trafó MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, az alkotó egy női avatar testébe bújva a technológia, az ábrázolás, a nemi identitás és a törvénykezés összefonódásait tárja fel livestream előadás formájában, amelyhez kérdéseivel a közönség is kapcsolódhat.

A Be Arielle F-et csak valós időben lehet megtekinteni, limitált nézőszámmal, Zoom-felületen keresztül. Bővebb információ a produkcióról a www.trafo.huoldalon érhető el.

 

MTI

pixabay