Több debreceni jelzőlámpáról eltűnik a visszaszámláló és a hangjelzés

Helyi hírek

Eltűntek a visszaszámlálók és a hangjelzés a Füredi út és a Nádor utca kereszteződésében. Az autósok és a gyalogosok szerint is nehezebb így itt közlekedni.

A dehir.hu megkereste az ügyben Füredi utat kezelő Magyar Közút Zrt-t. A társaság kommunikációs munkatársa azt ígérte: visszaállítják a hangjelzést, de azt nem tudni, mikor.

„Debrecenben jelenleg is zajlanak a jelzőlámpa-rekonstrukciós munkák. Nyilván ezek a folyamatok még nem zárultak le, így vannak olyan jelzőlámpás csomópontok, ahol a korábbi hangjelzéseket egyelőre még nem tudtuk visszaállítani. Természetesen ott, ahol ezek a jelzések voltak, ezentúl is megmaradnak” – nyilatkozta Pécsi Norbert.

Nemcsak a hangjelzés szűnt meg ebben a kereszteződésben. A gyalogátkelőhelyeken lévő lámpákról és az autósoknak jelző lámpákról is leszerelték a visszaszámlálókat. Mégpedig azért, mert nem feleltek meg az új műszaki előírásnak. Eszerint az állami kezelésben levő utakon csak a piros jelzésnél lehet visszaszámláló, de az sem piros színű, hanem sárga vagy fehér.

Teljes cikk itt.