Természettudományi laborral bővül a TÁG

Helyi hírek

Fejlesztések kezdődnek a Tóth Árpád Gimnáziumban, ennek köszönhetően magasabb szintre lép a természettudományos oktatás Debrecenben. A beruházás révén korszerűen felszerelt természettudományos laboratóriumot alakítanak ki az iskolában, valamint a működtetéshez megfelelő tudású szakembereket alkalmaznak majd, s az intézményben dolgozó pedagógusok képzésére is lehetőség lesz.

A Tóth Árpád Gimnázium olyan módszertani és tudásközponttá válik a térségben, ahol a diákok és tanárok egyaránt a legmodernebb természettudományos szemléltető eszközöket próbálhatják ki és természetesen használhatják majd azokat. A labort interaktív táblákkal, kamerákkal, laptopokkal, dataloggerekkel, bútorokkal, szoftverek szerelik fel.

A korszerűen felszerelt laboratóriumban kémiai, fizikai, biológiai kísérleteket és méréseket lehet végezni, de nagy előnye az is, hogy egyszerre akár harminchat tanulót is foglalkoztathatnak a helyiségben. A kísérleteket dokumentálhatják is, valamint digitális formában közzé is tehetik az Öveges-program honlapján. A fejlesztéstől egyebek mellett azt is várják, hogy segíti majd a reál területek iránti érdeklődés növekedését, illetve a továbbtanulásnál többen fogják a reál szakokat választani.

Forrás: dehir.hu