Töretlen a Babaváró kölcsön népszerűsége

Gazdaság

Két hónap alatt több mint 14 ezer család igényelte az OTP Banknál a Babaváró támogatást, amelyből már több mint 7 ezer kölcsönt folyósított is a hitelintézet. Az igényléseket elsősorban Budapesten és környékén nyújtották be, de Magyarország északi régióiban is nagy az érdeklődés a termék iránt.

Az OTP Bank tapasztalatai szerint a szabad felhasználású Babaváró kölcsönt főleg a 30-as éveik elején járó párok veszik igénybe, az igényelt összegek átlaga az eddig benyújtott több ezer kérelem alapján pedig 9,7 millió forint. 

OTP Hello Otthon Est:

Lakást vásárolna, de nem tudja, milyen kedvezményeket vehet igénybe? Hogyan használható fel önerőként a Babaváró kölcsön? Kíváncsi, merre tart az ingatlanpiac, hol érdemes lakást venni? 

Jöjjön el szeptember 18-án délután 5 órától az Akváriumba, ahol az OTP Bank szakértői minden kérdésére választ adnak. Az OTP Hello Otthon Esten való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az eseményre a hellootthon.hu/hellootthonest oldalon regisztrálhat. 

”Az OTP Bank az állami támogatások szakértőjeként sokéves tapasztalattal rendelkezik a Babaváró kölcsönhöz hasonló termékek közvetítése kapcsán. Ennek köszönhetően az igénylés és a folyósítás folyamata is gördülékenyen zajlik országszerte a hálózatunkban. Ahhoz azonban, hogy a kölcsönt átlagosan már néhány napon belül folyósítani tudjuk, fontos, hogy ügyfeleink minden szükséges dokumentummal együtt érkezzenek a bankfiókokba, ahol a felkészült szakértőink várják őket” – emelte ki Györkei Krisztián, az OTP Bank fogyasztási hitelek termékfejlesztési vezetője. 



Az OTP Bank tanácsai a Babaváró kölcsön igénylése előtt állóknak:

  • Már TB igazolással érdemes a fiókba érkezni.
  • Ha már túl van a terhesség 12. hetén, akkor hozza magával a terhes-gondozási kiskönyvét.
  • A következő azonosító dokumentumokra lesz szükség az igénylés során:
      • érvényes magyar személyazonosító igazolvány vagy útlevél vagy kártya formátumú jogosítvány,

 

  • lakcímkártya magyarországi állandó lakcímmel és személyi azonosító számmal,
  • adókártya,
  • ha az elmúlt 6 hónapban nem az OTP Banknál vezetett bankszámlára érkezett a jövedelme, akkor 30 napnál nem régebbi munkáltatói jövedelemigazolás, vagy utolsó 3 havi bankszámlakivonat.
  • Érdemes előzetesen tájékozódni az OTP Bank honlapján a jogosultságról és a szükséges dokumentumokról.
  • Előzetesen kiszámolható a törlesztőrészlet is az OTP Bank kalkulátorával.
  • Kérdés esetén érdemes felkeresni az OTP Bank honlapját, vagy felhívni a hitelintézet telefonos ügyfélszolgálatát, ahol további tájékoztatást adnak a munkatársak és időpont is foglalható.

A támogatást 2022-ig minden, a jogosultsági kritériumoknak megfelelt, legalább egy gyermeket tervező, 21 évet betöltött magyar házaspár igénybe veheti, ahol a feleség még nem múlt el 41 éves. (x)