Ezek a cégek foglalkoztatták feketén a munkavállalóikat

Gazdaság

A NAV ismét közzétette azon cégeknek és egyéni vállalkozóknak a listáját, akikről a hatósági ellenőrzések során kiderült, hogy feketén foglalkoztatták a munkavállalóikat.Továbbra is főként a mikro- és kiscégek buknak le, és amíg a korábbi listákban jellemzően megtalálhatóak voltak az ismertebb cégek, így például a személyszállítással foglalkozó Orangeways, addig a mostani listából szinte eltűntek ezek. Összességében tehát úgy tűnik, hogy a cégek immár jobban odafigyelnek arra, hogy ne szerepeljenek egy ilyen listán.

Meglepetésre, az egyik legjelentősebb hazai munkaerő-közvetítő is felkerült a listára. Az adóhatóság 2016 júliusában állapított meg jogsértést a Prohumán 2004 Munkaerő Szolgáltató és Tanácsadó Kft.-nél, amely az egyik legnagyobb árbevételű munkaerő-közvetítő Magyarországon.

A Prohumán reagált az újságcikkre, azt írták, összesen három munkavállalójuknál talált kisebb problémát a NAV. Bár egy hiba is sok, feketemunkáról sem beszélhetünk, ugyanis a hiányosságokat pótolták, azt a NAV is elfogadta.