Agrárminisztérium: új szabályozás érinti a bortermelőket

Új szabályokhoz kell alkalmazkodniuk a bortermelőknek. A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) keretében bevezetésre került a borágazat számára egy egyszerűsített adminisztrációjú és alacsonyabb mértékű díjátalány, megjelent a kötelező csomagolóanyag-visszaváltási rendszer (DRS) új szabályozása és egyes borászati termékek 2023. november 15-től mentesülnek a reprezentációs adó megfizetése alól abban az esetben, ha a terméket közvetlenül az azt […]

Dagasztás kisokos: minden, amit a folyamatról tudni érdemes

A dagasztás során alakulnak ki a sikér szálak, amelyek a kelt tészták tartását adják.  Dagasztani az élesztővel készült kelt tésztákat kell, mert ettől lesz rugalmas és levegős a tészta. Régen egyszerre több kilogramm lisztből készítettek kenyeret, a dagasztás fáradságos, nehéz munka volt. Kisebb adaggal azonban könnyebben lehet bírni.

Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe

Szerdától lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe; a rendezvény során országszerte több mint 150 étterem várja különleges, fix árú menüsorral a vendégeket október 5. és 15. között – közölte az eseményt szervező DiningCity az MTI-vel.

Jó idő volt a II. Röszkei Rózsapaprika Napra

NAK: külföldön is keresett a prémium minőségű őrölt fűszerpaprika

 A magyar prémium minőségű őrölt fűszerpaprika külföldön is keresett termék. Magyarország őrölt fűszerpaprika külkereskedelmi egyenlege pozitív: míg elsősorban alacsonyabb értékű “tömegterméket” importálunk, addig a kivitel meghatározó része magas hozzáadott értékű, prémium termék – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán nyilvánosságra hozott körképéből.