felezés GTK MÉK 2024

Félúton a diploma felé: így ünnepelt a GTK és a MÉK

Egyetem

583 felező hallgató, 3 nap, 2 kar, 1 egyetem. Ismét hatalmas bulira invitálta hallgatóit a Gazdaságtudományi-, valamint a Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Hallgatói Önkormányzata április 8. és 10. között.

A II. éves Bsc, I. éves FOSZ, I. éves Msc és 3. éves osztatlan képzésben tanuló hallgatói lehetőséget kaptak arra, hogy megünnepeljék, hogy a képzési idejük felénél járnak.

„Egy jól bevált és működő programterv alapján zajlik az esemény, ami a hagyományok és a hallgatók igényei alapján készült”

– nyilatkozta Fodor Flóra, a Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Hallgatói Önkormányzatának kulturális és kommunikációs alelnöke.

A Felezés első napján már délelőtt szép számmal gyülekeztek a hallgatók, amikor a regisztrációt követően a karszalagokat, valamint egyedi pólóikat vehették át a Kazánház Egyetemi Klubja előtt felállított sátornál. A nagy volumenű eseményre való tekintettel 14 órától oktatásmentességet rendeltek el a GTK és MÉK karokon. Innentől ugyanis kezdetét vette a „chill délután”, melynek keretében vízipipa, sörpong, valamint csocsó- és FIFA-bajnokságra hívták a felezősöket a Kazánház teraszán és a sátorban.

A nyugalmas délutánt egy habkönnyű sörkóstolás követte, amikor is a hazai sörfőzdék úttörőjét, a Szent András Sörfőzde kézműves italait kortyolhatták a résztvevők. A kulináris élvezeteket követően kezdetét vette az éjszakai túra, ahol különböző csapatjátékokon próbálhatták ki magukat a hallgatók a Böszörményi úti Campuson. A kései órákban már nem volt helye másnak, csak az önfeledett bulizásnak, hiszen a hangulatot nem más, mint Mihályfi Luca biztosította.

A második nap előkerült a bogrács és a fakanál, hiszen 13 órától kezdve sor került a közös főzésre. Míg az étel rotyogott, nem volt idő az unalomra. Aki érzett magában elég elszántságot, az kipróbálhatta magát a szkander bajnokságon, majd nem sokkal később a chili evő versenyen. A lakoma után ezúttal a mulatós zenék dinamikus duója énekelt, a Bittó Duo zenekara.

A szerdai zárónap a formalitásnak adott helyet, így hivatalos keretek között is érezhették a hallgatók, hogy az esemény valóban nekik és róluk szól. A Böszörményi Campus Főépületének Aulájában oktatói-hallgatói vacsorával kedveskedtek a szervezők.

„A három napos rendezvény meghívott vendégei az oktatók is, ezzel célunk a másod év végére egy családias közeg létrehozása és az is, hogy a hallgatókat közelebb hozzuk az oktatókhoz. Az Agrár jelmondatának jegyében: Az Agrár egy család, egy csapat!”

– tette hozzá Fodor Flóra.

A szerda estét sem lehetett buli nélkül hagyni, aminek hangulatát Regán Lili és Willcox, a két magyar lemezlovas biztosította, akik méltó zárását adták a három napos rendezvénysorozatnak.

(DEHÖK/Dér Amarilla)

Fotó: Czombos Bence, Kovács Roland, Halóka István