Szeged, Szegedi Tudományegyetem, SZTE, egyetem, Pont Ott Parti, Dugonics tér, felvételi ponthatárok kihirdetése, Honey Beast

Több mint tízezer új hallgató iratkozik be a Szegedi Tudományegyetemre

Egyetem

A 2023-as általános és pótfelvételi eljárásban felvett hallgatók, a részképzésekre jelentkezők és az új külföldi hallgatók szeptember első hetében iratkoznak be az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Szeptembertől több mint tízezer új hallgatót köszönthet az SZTE.

Elkezdődött a beiratkozás hete a Szegedi Tudományegyetemen

Az általános felvételi eljárásban 7896, a pótfelvételi eljárásban 880 új hallgatót vett fel a szegedi egyetem. Az SZTE részképzéseire 134 hallgató jutott be, így több mint 8900 új magyar hallgató iratkozhat be szeptember első hetében az SZTE-re. A nemzetközi felvételi és beiratkozási statisztikák alapján több mint 1200 új külföldi hallgató kezdheti meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem idegen nyelvű képzésein, így összesen több mint 10.000 új hallgatót köszönthet az intézmény.

Az SZTE elsőéves hallgatói előre egyeztetett időpontban iratkozhatnak be a József Attila Tanulmányi és Információs Központban 2023. szeptember 4. és szeptember 8. között. A Beiratkozási Gólya Napokról részletesen itt olvashat.

A különböző nemzetközi ösztöndíjprogramokkal érkező és a fizetős képzéseken részt vevő külföldi diákokat szeptember 6. és szeptember 8. között háromnapos rendezvénysorozatra várja az SZTE.

A beiratkozási napok nem titkolt célja, hogy az SZTE-re érkezők már az első nap azt érezzék: Szeged legnagyobb közösségének tagjaivá váltak.

Nyilvánosságra hozták a ponthatárokat – Pont ott Parti volt Szegeden is

(SZTE)

Kezdőkép: Szegedi Tudományegyetem Pont Ott Partija a Dugonics téren. / Frank Yvette