Kikapott a Loki az MTK-tól

Uncategorized

Az MTK egy hajrában szerzett góllal legyőzte a címvédő Debrecent a Bozsik Stadionban a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának pénteki második mérkőzésén. A fővárosi kék-fehérek csupán egy bajnokit veszítettek el hazai pályán az idén, az összes többin győzelmet arattak.

Az új MTK-stadion építése miatt a Bozsik Stadionba kényszerülő együttes legutóbb május 17-én játszott bajnokit a kispesti pályán, és akkor 2-0-ra nyert a Honvéd ellen.
A Debrecen 2010 májusa óta nem győzött az MTK vendégeként NB I-es mérkőzésen.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
MTK Budapest – DVSC-TEVA 1-0 (0-0)
———————————-
Bozsik Stadion, 1500 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Horváth Zs. (89.)
sárga lap: Morozov (43.)

MTK Budapest:
————-
Hegedüs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór – Bese, Vass Á., Kanta J., Pölöskei Zs., Horváth Zs. – Hrepka (Frank, 58.)

DVSC-TEVA:
———-
Poleksic – Lázár P., Morozov, Brkovic, Vadnai – Volas (Seydi, 74.), Tisza (Balogh N., 90.), Bódi, Ludánszki B., Se. Bouadla – Ferenczi J. (Nagy Z., 85.)

Az első félidőben kiegyenlített játékot láthatott a közönség, mindkét csapatnak voltak gólszerzési lehetőségei, de igazán nagy helyzet nem alakult ki egyik oldalon sem.
A fordulás után annyit változott a mérkőzés képe, hogy valamivel az MTK futballozott veszélyesebben, és a mezőnyfölény – igaz, csak a hajrában, de – góllá érett, és mint később kiderült, a győzelmet jelentette Garami József együttesének.