Végleg lemondott tisztségeiről Turi György

Sport

Turi György úszóedzdőt az utóbbi hetekben tettlegességgel és lelki terrorral is vádolták. Úgy döntött, lemond a Magyar Úszó Szövetségben viselt tisztségeiről.

Ideiglenesen alelnöki tisztségeiről már lemondott, az edző maga kérte a felmentését, amíg le nem zárul a vizsgálat ellene.

Végleges lemondásáról levélben tájékoztatta Wladár Sándort, a szövetség elnökét – írja a Blikk. A levélben az áll, hogy Turi György úgy véli, az elmúlt időszak történései alapján a helyzet tarthatatlanná vált, s már nem a személye, hanem a magyar úszósport és munkaadója, a Kőbánya SC megítélése a tét.

A lelkiismeretem tiszta

– írta levelében Turi György, aki azon dolgozott az elmúlt 42 évben, hogy a rá bízott több ezer sportoló sikeres sportember, a magánéletében pedig boldog ember lehessen. Sikerességét azzal bizonyítja, hogy a munkálkodása ideje alatt összesen 196 érmet szereztek, amiből 104 felnőtt olimpián, világ-, illetve Európa-bajnokságon megszerzett medál.

Turi György azt is leírta, hogy elképzelhető, hogy a korábban alkalmazott módszerei ma már vitathatóak, de akkor ezek vezettek a sikerhez és levelében bocsánatot kér mindazoktól, akiket megbántott, és azt is kérte, ha valaki úgy érzi, sérelem érte, forduljon a hatóságokhoz.

Az egykor legendás úszóedző azt is megírta, hogy az ügyében az „írástudók buzgalmából” előbb megszületett az ítélet, mint a vádirat, ezért lemond valamennyi tisztségéről.

A Magyar Úszó Szövetség szakmai alelnöki, elnökségi tagsági, valamint az edzőbizottság elnöki posztjáról a mai naptól végérvényesen lemondok!

– írta.

Fotó: Nemzeti Sport