Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el […]

Bocuse d'Or - Bemutatkozott az idei magyar csapat

A legjobb tál különdíjával jutott tovább a magyar csapat a Bocuse d’Or európai válogatóján

Március 19-20-án a norvégiai Trondheim adott otthont a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny európai válogatójának, ahol a magyar csapat biztosította helyét a lyoni döntőre, amelyre 2025 januárjában kerül majd sor, és a legjobb tálnak járó különdíjat is elnyerte – jelentette be csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Szeged, Csokoládé Fesztivál, Árkád, csoki, édesség

NAK-édességgyártók: a csokinyúl és a csokitojás a húsvéti édességpiac slágerterméke

Változatlanul a csokinyúl és a csokitojás a húsvéti édességpiac slágertermékei, a forgalom pedig várhatóan a korábbi évek szintjén alakul – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Édességgyártók Szövetsége hétfőn az MTI-vel.

Solevita smoothie italt hívott vissza a Lidl. Fotó: Lidl

Nébih: Solevita smoothie italt hívott vissza a Lidl

Penészgombák által termelt mikotoxin (patulin) jelenléte miatt visszahívta a forgalomból  a Lidl Magyarország Bt. a 2024. március 12-én lejáró 250 milliliteres Solevita Smoothie Red Genius Gránátalma-acai terméket – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-vel.

Nobilis Márton: a sonka, tojás, torma külön figyelmet kap a tavaszi szezonális ellenőrzésnél

Külön figyelnek a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzéseknél a húsvéti ünnep alatt nagyobb mennyiségben forgalmazott termékekre, például a tojásra, sonkára, tormára, édesipari termékekre vagy a borokra  – mondta az Agrárminisztérium (AM) államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Szeged, bevásárlás, Lidl, élelmiszer, infláció

NAK: évente mintegy 50 ezer tonna száraztésztát vásárolnak Magyarországon

Évről évre mintegy 50 ezer tonna száraztészta kerül a vásárlók kosarába Magyarországon. A külföldi trenddel ellentétben itthon a 4 és 8 tojásos tészták a legkelendőbbek, emellett folyamatosan erősödik a durum, a teljeskiőrlésűtészták piaca is – összegezte felmérésének eredményét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).