A Tiszába akarta fojtani magát egy asszony

Rendőrség

Vásárosnaményban közúti közlekedési ellenőrzést végeztek a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. augusztus 29-én délelőtt,  amikor egy külföldi férfi lépett oda hozzájuk, és egy mobilt nyújtott feléjük.  Kiderült, hogy az ukrán állampolgár már vonalban volt egy magyarul beszélő ismerősével, aki helyette mondta el a rendőröknek, hogy a közeli Tisza folyóban egy nőt látott, aki bajban van. – közölte a police.hu

A rendőrök haladéktalanul a férfi által mutatott hely felé siettek. A partoldalon ereszkedtek lefelé, amikor már tisztán hallották a segélykérést. A folyóparthoz érve megpillantották a nőt, aki nyakáig a vízben volt, és egy kikötött uszályba kapaszkodott.

Faragó Norbert r. főtörzsőrmester és Filep Zita r. őrmester igyekeztek minél előbb elérni az uszályt, ám amikor már rajta álltak, és csupán karnyújtásnyira voltak, a nő ellenállásába ütköztek. Az addigi segélykérés helyett azt kérte tőlük, hogy hagyják őt békén, ne menjenek közelebb.

A két életmentésre elszánt rendőr azonban nem tágított, hiszen joggal tartottak attól, hogy az erős sodrású folyóban nem sokáig bírja már tartani magát. Faragó Norbert ragadta meg elsőként a nő egyik csuklóját, és próbálta felfelé húzni. Társa, Filep Zita is csupán a megfelelő pillanatra várt, és erős fogásba került a másik csukló is. Közösen, együttes erővel húzták fel a nőt az uszályra, akit a helyszínre kiérkező mentősök kórházba szállítottak.

Később a nő fia bejelentést tett a rendőrségre, hogy édesanyja búcsúlevelet hagyott hátra, és ismeretlen helyre távozott. A rendőrök elmondták neki, hogy sikerült megmenteniük és már biztonságban van.

fotó:police.hu