Campus fesztivál 2022

Hivatalosan is megnyitották a debreceni Campus Fesztivált

Party Zone

A debreceni Nagyerdőben szerda este hivatalosan is megnyitották a Campus Fesztivált.

Palkovics László technológia és ipari miniszter megnyitójában arról beszélt, hogy a BMW többek között azért döntött Debrecen mellett, amikor új gyárának helyszínt keresett, mert a város kellően attraktív volt. Az olyan rendezvények, mint a Campus Fesztivál, hozzájárulnak ahhoz, hogy Debrecen egyre attraktívabb legyen és jó legyen itt élni – mondta.

Palkovics László a Debreceni Egyetemről az MTI-nek elmondta: az elmúlt nyolc évben, amióta tárcája és az intézmény együttműködik, minden területen jó irányba haladt az egyetem, olyan új diszciplínák jelentek meg, mint a járműipar és a gépipar.

A különféle rangsorokban is egyre előrébb lép az intézmény, ráadásul a Campus Fesztivál helyszíne, a Nagyerdei Stadion is az egyetem tulajdona, vagyis a debreceni gazdag egyetem – mondta. A vasárnapi tartó debreceni Campus Fesztiválon 19 programhelyszínen több mint 200 koncert és DJ-fellépés, valamint számtalan egyéb program várja a látogatókat. Az ország egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválját idén rendezik meg 14. alkalommal.