Este 9-ig hat ember halt meg ma balesetben a magyar utakon

Ország

Tragikus szombatja volt a magyarországi közlekedésnek a mai. Ketten meghaltak egy balesetben az M5-ösön Kiskunfélegyházánál

Ketten meghaltak egy balesetben szombat délután az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál.

A rendőrség információi szerint két gépjármű ütközött a Szeged felé vezető oldalon, a 107-es kilométernél, a balesetben két ember a helyszínen meghalt.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat rendőri irányítás mellett a 91-es kilométernél leterelték az autópályáról.

Négy ember meghalt az M6-os autópályán Szekszárd közelében

Négyen meghaltak egy balesetben az M6-os autópályán Szekszárd közelében, Szedresnél szombat délután – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. Az ügyben embercsempészés gyanúja is felmerült.

A korábbi tájékoztatás szerint az autópálya Budapest felé vezető oldalán a 131-es kilométernél szalagkorlátnak csapódott egy személyautó.
A rendőrség szombat este azt írta: a balesetet megelőzően egy magyar rendszámú személygépkocsi vezetője a hatósági jelzés ellenére nem állt meg a járművel.

A sofőr önmagát és másokat is veszélyeztetve közlekedett az autópályán, és a Budapest felé vezető oldal 131-es kilométerénél elvesztette az uralmát a járműve felett, amely így a szalagkorlátot átszakítva az árokba csapódott.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

 

A balesetben – a jelenlegi adatok szerint – négy ember meghalt, három másik sérültet mentőhelikopterrel kórházba szállítottak – írták.
Az esettel kapcsolatban embercsempészés gyanúja is felmerült, ezt a megyei főkapitányság jelenleg is vizsgálja.
Az útszakaszt a rendőrség teljes szélességében lezárta, kerülni a 6-os és a 63-as út felé lehet.

1 thoughts on “Este 9-ig hat ember halt meg ma balesetben a magyar utakon

  1. Sajnálatos dolog, főleg hogy az esetek többségében elkerülhető lenne a súlyos baleset. Magyarországon nem csak a gyorshajtás, hanem az agresszív, másokat veszélyeztető vezetési stílus jelenti a fő problémát. Mintha mindenki nagyon sietne valahová. Szerintem ezt minden külföldön dolgozó és hazautazó magyar észreveszi. Sajnálatos hogy a rendőrség nem tud ez ellen tenni, lehet hogy a pénz hiányzik,lehet hogy az elhatározás. Úgy tűnik hogy itt mindenki az utakon vezeti le a frusztrációját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.