Papp László, Debrecen polgármester

Természettudomány Múzeum Debrecenben? Így reagált Papp László

Helyi hírek Ország

Szerdán derült ki, hogy a kormány Debrecenbe költözteti a Természettudományi Múzeumot. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere azt mondta, mindent megtesz, hogy a múzeum mégis a fővárosban maradjon, Papp László, Debrecen polgármester viszont üdvözli a döntést.

Debrecen és a vidéki Magyarország nevében visszautasítom Karácsony Gergely főpolgármester állítását, miszerint tragikus lenne a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetése. Bármilyen hihetetlen is a volt debreceni diák számára, a fővároson kívül is van élet, mint ahogy azt az ő példája is mutatja. 

Debrecen, a város jövőjét meghatározó lehetőségként tekint az új Természettudományi Múzeumra. Debrecen egyértelműen elkötelezett amellett, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsa egy ilyen nagy jelentőségű fejlesztés megvalósításához. Az előzetes egyeztetéseknek megfelelően úgy ítéljük meg, hogy Debrecen ideális választás. 

Tisztában vagyunk azzal, hogy a Természettudományi Múzeum nem kizárólag kiállítóhely, hanem olyan intézmény, ahol tudományos kutatások zajlanak. A Debreceni Egyetem a város oktatási rendszerének egészével együtt biztosítani tudja a múzeum működéséhez szükséges szakemberek képzését. Teljes mértében támogatjuk a Magyar Természettudományi Múzeum és a Debreceni Egyetem között kialakítandó tudományos és oktatási együttműködést. A Természettudományi Múzeum elhelyezésére olyan területeket vizsgálunk, melyek állami tulajdonban vannak, városon belüli elhelyezkedésük pedig minden szempontot figyelembe véve ideális.

– olvasható a polgármester közleményében.