Háromszáz kilométeres kutyaszántúrára készül egy volt debreceni diák – így segíthetünk neki

Helyi hírek

300 kilométer a hófödte norvég hegyek között, öt napon keresztül, a sokszor – 30 fokos hidegben egy kutyaszánon? A legtöbbünk inkább marad a fotelja kényelmében, Mata-Iszály Kinga, aki egykoron debreceni diák volt, úgy döntött, hogy búcsút int a kényelemnek, és nevez a Fjallraven Polar versenyére, hogy legyen esélye valóra váltani álmát: szánhúzó kutyákkal száguldani a havas vidéken. A nevezők szavazás alapján jutnak esélyhez, régiónként egy embernek van esélye. Így Kinga egyedüli magyarként venne részt a versenyen, és bár a szavazás december 12-ig tart, minden segítségre szüksége van, ugyanis nem önző érdekek vezérlik:

ha kijut, a szavazatai számának megfelelő összeggel támogatna két fajtamentő egyesületet.

Kinga első ránézésre egy átlagos lánynak számít: egy irodában dolgozik marketingesként, 28 éves, és boldog házasságban él a férjével. Pár éve azonban megváltozott élete, ugyanis akkor fogadta örökbe első saját kutyáját, Jarvist, a border collie keveréket. Bár kisgyerekkorától kezdve kutyák mellett élt, és mindig is imádott minden fajta kutyát, Jarvis eleinte kihívást jelentett számára, hiszen össze kellett szokniuk, hogy egy igazán kiegyensúlyozott párost alkossanak.  Jarvis érkezésével az életébe egy olyan korszak köszöntött, amit mások életmódváltásnak hívnának: 

„Kamaszként nem szerettem sportolni, a futást például kimondottan utáltam, de egy aktív munkakutya mellett fel kellett azt ismernem, hogy neki nem elég az, ha napi 2-3 órát sétálok vele. Így 2017 januárjában elindultunk az első közös futásunkra és azóta is pakoljuk a lábainkba a kilométereket. A futásnak köszönhetően tapasztalhattam meg azt, hogy milyen az, amikor a kutyámmal egymásért vagyunk, mikor kutya és gazdája egymásra vannak utalva.”

– meséli. 

Ezek a közös élmények és a megannyi közös verseny motiválta arra, hogy jelentkezzen a Fjallraven Polar eseményére, ami lehetőséget nyújt arra, hogy a lelkes amatőrök is kipróbálhassák, milyen lehet az, amikor napokon keresztül a kutyák és az emberek egymásra vannak utalva, miközben gyönyörű hófödte tájakon száguldoznak, és rengeteg közös élményt gyűjthetnek. 

Kinga azonban nemcsak saját maga miatt szeretne idén ott lenni az indulók között, régiónként egy embernek adatik meg a lehetőség, így azon kívül, hogy egyedüli magyarként képviselné majd hazánkat, az őt kijuttatott szavazatok számával megegyező pénzadománnyal támogatna két fajtamentő egyesületet, ezzel is felhívva a figyelmet az állatmentők áldásos munkájára, és hogy aki teheti, inkább fogadjon örökbe. 

Ebben kéri most az ország segítségét, szavazni az alábbi linken lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.