Hortobágyon is rész vehet az állatkertek éjszakáján

Helyi hírek

A Nagyerdei Kultúrpark mellett a hortobágyi madárkórház, a vadaspark és az állatpark is csatlakozik az állatkertek éjszakájához.

Augusztus 26-án pénteken ötödszörre rendezik meg az állatkertek éjszakáját. Arról már írtunk, hogy a péntek estére különleges programokkal készül a debreceni állatkert, most pedig arról érkezett közlemény, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozott az állatkertek éjszakájához.

Augusztus utolsó péntekén betekintést nyerhetünk a Hortobágyi Vadaspark lakóinak éjszakai életébe, megfigyelhetjük, hogy mit csinálnak, hogyan éjszakáznak az állatok.

A vadaspark, a Hortobágyi Madárkórház és a Pusztai Állatpark rendhagyó közös esti programmal várja az állatvilág kedvelőit.

A három létesítmény egységesen 18 és 22 óra között tart nyitva. A programon való részvétel a közös ÉjszakáZOO belépőjegy megvásárlásával lehetséges, mely belépőjegy mindhárom helyszínen megvásárolható.

Az egyes helyszínek között a Hortobágyi Nemzeti Park szafari buszjáratot közlekedtet, s ennek segítségével könnyen eljuthatunk egyik helyszínről a másikra.

Az állatkertekben és a madárkórházban az aznapi szokásos nyitva tartás szerinti belépés 17 óráig biztosított (eddig lehet a jegypénztárakban az alapprogramos belépőjegyeket megvásárolni), ezután 18 órakor egy jelképes kapuzárást követően már csak a közös ÉjszakáZOO-belépőkkel lehet részt venni a programokon. A közös éjszakai belépőjegy mindhárom helyszínen már napközben megvásárolható lesz.

Az ÉjszakáZOO belépővel augusztus 26-án és 27-én tíz százalékos kedvezményt biztosítanak más hortobágyi látványosságok megtekintésére is.

A kedvezményt nyújtó helyszínek: Mátai ménes pusztaprogram (szekérprogram), Hortobágy-halastavi Kisvasút menettérti jegy, HNP kiállításainak közös belépőjegye (Pásztormúzeum Körszín, Csárdakiállítás, Darukiállítás és 3D mozi), Tisza-tavi Vízi Sétány (Poroszló), csónakázás a Hortobágy-folyón.

További részletek a www.hnp.hu/ejszakazoo oldalon.