Pénzbüntetést kaptak a romákat otthonaikból elüldöző Betyársereg-tagok

A közösség tagja elleni erőszak és a csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette alól bizonyítottság hiányában felmentette, ugyanakkor zaklatás miatt több száz ezer forintos pénzbüntetésre ítélte szerdán a Betyársereg öt tagját az Egri Járásbíróság.

Felfüggesztett börtönre ítéltek nőt, akinek gyermeke halálos áramütést szenvedett

Első fokon, nem jogerősen gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt két év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte az Egri Törvényszék azt a nőt, aki a bíróság szerint felelős azért, hogy egyik gyermekét halálos áramütés érte 2017 nyarán.

Kelet-Magyarországra havat is hozhat a sarkvidéki hideg – véget ér a jó idő

A jövő héten ismét lehűl az idő, helyenként napközben is csak plusz 1 fokig melegszik a levegő. Emellett változékony lesz az idő, esőre, hózáporra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Listázta a Fidesz az egri választókat, nagy csalást leplezhettek le

A helyi politikatörténet legnagyobb botrányának nevezte a város polgármestere csütörtöki rendkívüli sajtótájékoztatóján azokat a – szavai szerint a választók listázását bizonyító – dokumentumokat, amelyeket az előző városvezetés hátrahagyott iratai között, az egyik alpolgármesteri iroda szekrényében találtak az egri Városházán.

Gyöngyöspatai iskolaügy – Fidesz: az alapítvány célja a rasszista kártya kijátszása

A gyöngyöspatai romákat képviselő alapítvány politikai célja a rasszista kártya kijátszása, annak bizonyítása, hogy Magyarországon rasszizmus, cigányüldözés és diktatúra van – jelentette ki a gyöngyösi körzet fideszes országgyűlési képviselője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Romaügyi szakértő: felelőtlenség lenne, ha csak pénzt kapnának a gyöngyöspatai ügy érintettjei

A kormány részéről felelőtlenség lenne az, ha kizárólag pénzt kapnának kártérítésként a szegregáltan oktatott gyöngyöspatai gyerekek, akiknek olyan segítségre van szükségük, amely hosszú távon kínálhat megoldást – mondta el Forgács István romaügyi szakérő kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormány inkább természetben szeretné kompenzálni a gyöngyöspatai gyerekeket

A kormány elismeri, hogy a szegregáltan oktatott gyöngyöspatai gyerekeknek jár a kártérítés, de az emberek igazságérzetét és a több mint hatvan érintett sorsának jobbra fordulását is az szolgálja, ha ezt nem készpénzben, hanem más formában, oktatásként, képzésként kapják meg – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.