Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselői nem tanulmányozták át alaposan Debrecen 2021. évi költségvetését

Gazdaság

Úgy tűnik a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselői arra sem voltak képesek, hogy alaposan áttanulmányozzák Debrecen 2021. évi költségvetését, mely a város legfontosabb ellenőrző bizottságának, a Pénzügyi Bizottság elnökének nehezen megbocsátható.

A sajtótájékoztatójukon elhangzottak hemzsegnek a valótlanságoktól. Nem igaz, hogy a város idén kevesebbet költ városüzemeltetésre. Ellenkezőleg, a valóság az, hogy 2020-hoz képest városüzemeltetési kiadásokra 1 milliárd forinttal költünk többet, mint a tavalyi esztendőben. Idén 3,19 milliárd forint az előirányzat, míg tavaly 2,2 milliárd forintot költöttünk.

Debrecen gondoskodó város, ennek megfelelően szociális fejlesztésekre több mint 3 milliárd forintot, a szociális ellátórendszer működtetésére pedig közel 4 milliárd forintot költünk. Az idei esztendőben csak a szociális szférában közel 800 millió forintot fordítunk bérfejlesztésre.

Emlékeztetni szeretnénk a DK önkormányzati képviselőit, hogy Papp László polgármester Debrecen 2021-es költségvetéséről több körben párbeszédet folytatott a közgyűlés tagjaival, az önkormányzati képviselőkkel ahol, ha hajlandóak lettek volna megjelenni, akkor a DK önkormányzati képviselői is elmondhatták volna észrevételeiket, javaslataikat és megfogalmazhatták volna kérdéseiket a költségvetéssel kapcsolatosan, úgy, ahogy tette azt a többi ellenzéki önkormányzati képviselő is.

– Debreceni Fidesz-KDNP frakció