Az Apple-nek nem kell kifizetnie az Európai Bizottság által kiszabott 13 milliárd eurós bírságot

Az Európai Unió Törvényszéke szerdán hatályon kívül helyezte az Európai Bizottságnak az Apple ellen hozott, ír adóügyekkel összefüggő határozatát, így a cégnek nem kell visszafizetnie Írországnak a tiltott állami támogatás miatt kiszabott 13 milliárd eurós bírságot.

A mobilitási adatok segítenek jobban megismerni a vírus terjedését és a feltartóztatásának lehetséges módjait

Az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja által ma közzétett új tanulmányok az emberi mobilitás és a koronavírus terjedése közötti összefüggést, valamint a világjárvány visszaszorítása érdekében meghozott mozgási korlátozások hatékonyságát vizsgálják. Az összesített és anonimizált mobiltelefon-helymeghatározási adatokra alapozott eredmények támogatják a politikai döntéshozókat a legjobb adatközpontú megközelítések kidolgozásában a korlátozások megszüntetéséhez, a korlátozó intézkedések társadalmi-gazdasági hatásainak feltérképezéséhez […]

A balkáni országok közül Montenegróban van a legtöbb fertőzött az összlakossághoz képest

A montenegrói közegészségügyi intézet jelentése szerint a balkáni térségben arányaiban Montenegróban van a legtöbb aktív koronavírusos eset: százezer lakosra 231 koronavírus-fertőzött jut. Észak-Macedóniában 167, Bosznia-Hercegovinában 109, Szerbiában 66, Albániában 52, Horvátországban 28, Szlovéniában pedig 13 az aktív esetek száma..

Montenegróban tömeges tesztelésbe kezdtek, Koszovó nem tervezi, hogy nagy számban vizsgálná az embereket

Montenegró tömeges tesztelésbe kezdett, hogy kiszűrje a tünetmentes koronavírus-fertőzötteket, a koszovói kormány viszont a tervek szerint az év végéig mindössze 100 ezer tesztet kíván vásárolni és elvégeztetni, ami a lakosságnak csupán öt százalékát fedi le.

“Törökország nem megbízható partnere az Európai Uniónak” – kemény kritikát kapott Erdogan

Törökország nem megbízható partnere az Európai Uniónak, meg kellene szakítani vele a csatlakozási tárgyalásokat – jelentette ki Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagországok külügyminisztereinek tanácskozásán osztrák sajtójelentések szerint.