Új európai Bauhaus: már lehet pályázni a 2022. évi díjakra

Az Európai Bizottság ma közzétette a 2022. évi Új európai Bauhaus-díjak pályázati felhívásait. A Bizottság az esztétikus, fenntartható és inkluzív helyek kialakításához hozzájáruló projekteket és ötleteket jutalmazza a díjakkal, melyeket a következő négy kategóriában ítél oda:

Felsőoktatás: az uniós egyetemek felkészítése a jövőre a transznacionális együttműködés elmélyítése révén

Európa társadalmának minden eddiginél nagyobb szüksége van eredményesen működő egyetemekre és más felsőoktatási intézményekre. Kontinensünk ma több komoly kihívással néz szembe – elég csak az éghajlatváltozásra, a digitális átállásra vagy a népesség elöregedésére gondolnunk. Ezzel egyidejűleg az évszázad legsúlyosabb egészségügyi válsága pusztít világszerte, így Európában is, mely komoly csapást mért gazdaságunkra. Az egyetemek és az […]

Járóka Lívia hivatalosan is az Európai Parlament alelnökjelöltje

Járóka Lívia a szükséges számú európai parlamenti képviselőnél jóval több képviselő támogatásával, egyedüli magyar jelöltként indul az Európai Parlament alelnöki tisztségéért – tájékoztatott a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében kedden.

Csökkent tavaly a forgalomba helyezett autók száma az EU-ban

Decemberben már a hatodik egymást követő hónapban csökkent az egy évvel korábbihoz képest az újonnan forgalomba helyezett autók száma az Európai Unióban az európai autóipari ágazati szakmai képviseleti szervezet, az ACEA jelentése alapján. A forgalomba helyezések 2021 egészében is elmaradtak az előző évitől.