Európa legjobbja lett a debreceni eskrima mester csapata

Sport

Idén nyáron a Fülöp-szigeteken, Cebu városában több mint harminc országból a debreceni Dankó Ferenc mester által vezetett magyar eskrima válogatott bizonyult a legjobb európai csapatnak.

A küzdelmek során összesen 8 arany-, 6 ezüst- és 11 bronzéremmel térhetett haza a magyar csapat. Nagy Tamás és Szálkai István a legjobb tíz harcos közé is bekerült.

A magyar eskrima válogatott tagjai: Lévai Orsolya, Nagy Tamás, Szálkai István, Cifra Roland, Disznós Imre, Bátor Zsolt, Kranitz-Nagy Attila, Fekete Márton és Dankó Ferenc csapatkapitány.

A Dehir.hu azt írja, a kiemelkedő versenyeredmények mellett még mestervizsgákat is tettek a magyar eskrimások. Ezáltal Európa szakmai élvonalába kerültünk. Ezen felül Dankó Ferenc mestert az eskrima élő legendája, Dionisio Canete nagymester ünnepélyesen Kelet-Európa főinstruktorává nevezte ki.

A Fülöp-szigetekről származó eskrimát a XXI. század leghatékonyabb eszközös és pusztakezes harcművészetének, továbbá a leglátványosabb küzdősportnak tartják a világon. Fő részei a botharc, a késharc és a pusztakezes önvédelem.