“A Lokinak nem lesz könnyű ellenünk”

Sport

A ma 18.30 órakor rendezendő Európa-liga-mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-TEVA és a Torpedo Zsodinó vezetőedzője sajtótájékoztatót tartott – számolt be a dvsc.hu.

Tudjuk, hogy Fehéroroszországban már javában tart a bajnokság – kezdte Kondás Elemér, a Loki trénere. – Előny, ha egy csapat játékban van, viszont mi is játszottunk már két nemzetközi mérkőzést. Nagyon nehéz meccsre számítok a Torpedo Zsodino ellen. Az elmúlt években két alkalommal is találkoztunk fehérorosz együttessel a BATE Boriszov személyében, sajnos összesített eredményben mind a kétszer alulmaradtunk. Azon leszünk, hogy ez most ne így történjen. Láttam néhány meccsét a Zsodinónak, erős csapatnak tartjuk őket, hisz épp a BATE ellen harcolták ki a nemzetközi kupaszereplést. Ettől függetlenül mindenképp mi szeretnénk továbbjutni a párharcból.

Igor Kriusenko, a vendégek edzője így látja az esélyeket: – Volt szerencsénk megnézni a Debrecen idei két Európa-liga-selejtezőjét, nyilván élőben könnyebb lesz feltérképezni őket. Az kiderült, hogy egy nagyon erős csapatról van szó, nem lesz könnyű dolgunk, de azt mondom, nekik sem lesz könnyű ellenünk. Szerintem erős a magyar bajnokság, azt hiszem, senki nem gondolta volna, hogy a válogatottjuk ilyen jól szerepel majd az Eb-n. A legnagyobb különbség a magyar és a fehérorosz küzdelemsorozat között, hogy itt minőségi külföldi labdarúgók vannak, ellenben nálunk nincs, vagy csak nagyon kevés. Mindegy, milyen időben játszunk, mind a két csapat számára ugyanolyanok lesznek a körülmények.