Sportban gazdag hétvége

Sport

A DEAC férfi és női kosárlabda csapata és a női futsalosok itthon, a férfi kézilabdázók és futsalosok pedig idegenben játszanak február utolsó hétvégéjén.

A Hepp-kupa hétvégéje után vérbeli rangadó vár a DEAC Kamilla Gyógyfürdőre a bajnokságban. A tabella harmadik helyén álló debreceniek a negyedik helyezett Óbudai Kaszásokat fogadják szombaton 16 órától az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A fővárosiaknál nemrég edzőváltás történt, ami rendkívül jól hatott a csapat teljesítményére, hiszen az elmúlt öt mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték.

– Nagyon elkapták a fonalat, nem csak az alsóházi gárdákat, de közvetlen riválisaikat is magabiztosan győzték le. Az új edzőjük nagyszerűen motiválja őket, már reális esélyük van bekerülni a felsőházba, éppen ezért biztos vagyok benne, hogy szombaton mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében. Nehéz meccsre számítok – nyilatkozta a debreceni Gál Balázs.

A DEAC felemás érzésekkel várhatja a találkozót, miután a Hepp-kupa elődöntőjében hatalmas küzdelemben végül alulmaradtak a későbbi győztes Vasassal szemben, de a helyosztón megalkuvást nem tűrő játékkal szerezték meg a bronzérmet, méghozzá a tavalyi bajnokság fináléjából már ismerős Bonyhád ellen.

– Szerettük volna megvédeni a címünket, de sajnos ez nem sikerült. Nem tudtuk a saját játékunkat játszani, kulcsszituációkban döntöttünk sokszor rosszul, és a szerencse sem állt mellettünk. Másnap sokkal motiváltabbak voltunk ellenfelünknél, és jobban is játszottunk, mint előző nap, hétfő óta azonban már újra a bajnokságra koncentrálunk – mondta a csapat védekezésspecialistája.

A Kaszások csapatát rutinos, az első osztályt is megjárt játékosok alkotják, a bajnokság eleji bukdácsolásnak köszönhetik csak, hogy jelenleg nem állnak harcban a dobogóért. A DEAC-nak ráadásul kisebb-nagyobb sérülésekkel is szembe kell néznie, hiszen Széll Gábor több hónapra kidőlt, és Patkovic Filip játéka is kérdéses a szombati összecsapáson.

A DEAC női kosárlabda együttese vasárnap 18 órától játszik a bajnokság 19. fordulójában a Szegedi KE ellen az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

A DEAC férfi kézilabda csapata vasárnap 18 órától idegenben, a Mezőkövesd otthonában lép pályára az NB ll-es bajnokság következő fordulójában.

A DEAC női futsal csapata hazai pályán zárja az alapszakaszt az NB l-ben: szombaton 16 órától mérkőznek a Miskolci Vénusz NFSE-vel a Sporttudományi Oktatóközpontban.

A DEAC férfi futsalosai február 29-én, hétfőn 19 órától Gyöngyösön, az Energia SC ellen játsszák következő bajnoki mérkőzésüket az NB2 keleti csoportjában.