Tehergépkocsiból loptak

Rendőrség

A kecskeméti rendőrök rövid időn belül megtalálták azt a két férfit, akik tehergépkocsiból loptak.

Egy román állampolgár tett bejelentést a Kecskeméti Rendőrkapitányságon 2019. február 19-én az esti órákban ismeretlen tettes ellen lopás miatt.

A férfi elmondta, hogy Kecskemét külterületén, a főút leállósávján parkolt le egy tehergépjárművel, majd kiszállt, és az autó hátsó részéhez ment. Ekkor durranást hallott, ám mire a jármű elejéhez ért, már csak egy futva távolodó alakot látott, illetve azt, hogy a kocsija egyik ablaka be van törve. A károsult azt még meg tudta figyelni, hogy az ismeretlen – aki két táskát zsákmányolt, benne laptoppal, iratokkal, készpénzzel és bankkártyával – egy Ford KA típusú autó utasülésére beszállva menekült el.

A nyomozók a helyszíni adatgyűjtés, és a térfigyelő kamerák felvételei alapján – az Igazgatásrendészeti Osztállyal együttműködve – rövid időn belül beazonosították a Ford üzembentartóját, egy 27 éves helybéli férfit. Őt február 20-án elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. Közben kiderült, hogy bűntársa is volt, ugyanis a tolvaj bár autóval rendelkezett, vezetői engedéllyel nem, így szüksége volt egy sofőrre, aki a lopáshoz segítséget nyújtott. A kocsi vezetőjét – egy 24 éves kecskeméti lakost – február 21-én találták meg az egyenruhások. Őt – csakúgy, mint tettestársát – lopás bűntett elkövetésével gyanúsítják.

A két férfi az ügyben beismerő vallomást tett. Egyikük a nyomozóknak meg is mutatta, hogy a számukra értéktelen dolgokat – személyes iratokat, mobiltelefonokat, feljegyzéseket – hol dobták ki a járműből. Az eltulajdonított tárgyak egy része a helyszíni kihallgatás során előkerült.

Az ügyben a nyomozást a Kecskeméti Rendőrkapitányság folytatja, a gyanúsítottak jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.