Kábítószerrel kereskedtek Debrecenben

Rendőrség

A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a két férfival szemben, akik a megalapozott gyanú szerint kábítószerrel kereskedtek.
A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folyatott nyomozást R. Sándorral, valamint T. Sándorral szemben.

Az összehangolt akció keretében 2016. szeptember 26-án 13 óra 15 perckor a 4-es számú főúton, egy Pallag közelében lévő benzinkútnál a nyomozók tetten értek egy férfit, aki egy gyanús csomagot vett át egy másik személytől. A benzinkúton a rendőrök elfogták T. Sándort, akiknél a ruházat, gépjármű átvizsgálás, valamint a később elvégzett házkutatás során kábítószergyanús növényi származékot, illetve anyagot találtak. R. Sándort – miután személygépkocsijával elhajtott a benzinkútról, útközben kidobott egy gyanús csomagot a járművéből – a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai Pallag és Debrecen között fogták el.

A nyomozók a helyszíni szemle során megtalálták a gépkocsiból kidobott szatyrot, amelyben kábítószergyanús anyag volt. A szakértői vélemény szerint a gyanúsítottaktól amfetamint és marihuánát foglalt le a nyomozóhatóság. A debreceni és hajdúszováti lakosokat a rendőrök előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket.

A nyomozás adatai szerint a 34 és 42 éves férfiak Debrecen külterületén árusították a kábítószert. A rendőrség a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.