Nagyon megjárták a dílerek – videó

Rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói Debrecenben csaptak le arra a két férfira, akik a megalapozott gyanú szerint dizájner droggal kereskedtek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozóinak olyan információ jutott a tudomásukra, hogy egy fiatalember Debrecen, Tegez utcai családi házában új pszichoaktív anyagot készít és árusít. Egy 35 éves bagaméri férfi 2016. április 4-én 16 óra 30 perc körüli időben éppen úgynevezett „herbál” nevű kábító hatású anyagot vásárolt a 20 éves S. Imrétől, amikor a nyomozók a gyanúsított házánál megjelentek és a két férfit elfogták, majd a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. A helyi lakossal szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív értéket is mutatott.

A megalapozott gyanú szerint R. Márk azért vásárolt új pszichoaktív anyagot S. Imrétől, hogy azt tovább értékesítse Hajdú-Bihar megyében más személyeknek.

Az S. Imrénél tartott házkutatás során közel 500 gramm – az elsődleges szakértői vélemény alapján – új pszichoaktív anyagot találtak és foglaltak le a rendőrök. A „herbál” egy részét éppen a rajtaütés előtt készíthette el a gyanúsított a családi ház garázsában.

A bűncselekmény elkövetésével összefüggésben a rendőrök elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak még két helyi férfit. A 31 éves Sz. Lajossal szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, ezért őt a rendőrök kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd szabadon bocsátották, míg társát tanúként hallgatták ki.

S. Imrével és R. Márkkal szemben új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntett, továbbá a 20 éves gyanúsítottal szemben kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntető eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.