Rendőrök az iskolában: a közösségi oldalak veszélyei

Rendőrség
Az egyik debreceni szakiskolában tartott bűnmegelőzési előadást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője rendhagyó bűnmegelőzési fórumot tartott 2014. november 28-án a Debreceni Sírius Informatikai és Gazdasági Szakközépiskolában, ahol a hallgatók a közösségi oldalak használatához kapcsolódó jogsértésekről kaptak tájékoztatást.

A közösségi oldalakat használó fiatalok könnyen válhatnak bűncselekmény áldozatává vagy akár elkövetőjévé úgy, hogy közben nem is sejtik. A prevenció érdekében a rendőrök a biztonságra nevelő iskolai programjaik, az osztályfőnöki órák keretében, szülői- és tantestületi értekezleteken tartott előadásaik mellett fontosnak tartják, hogy a gyerekek nevelésében közreműködő más munkatársak is kapjanak tájékoztatást és munkájukat segítő információkat.

A rendezvényen Dr. Juhász Zoltán r. alezredes filmvetítéssel egybekötött előadással hívta fel a  pedagógiai- és családsegítő munkatársaknak tanuló diákok figyelmét a felelőtlen és kontroll nélküli internetes „barangolás”, chat-elés és feltöltés veszélyeire.