Megtalálták a rendőrségi pendrive-ot, amelyen a dolgozók adatai voltak

Ország

Ahogy azt korábban megírtuk, a BRFK egyik munkatársa még év elején elvesztett egy pendrive-ot, rajta az összes budapesti rendőr személyes adataival. Emiatt 5 millió forintos bírságot kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól. Az eljárást azonban megszüntették, miután kiderült: a pendrive végig egy szolgálati autóban volt.

A rendőrség weboldalán közölte:

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság határozatára hivatkozva több sajtóhír is megjelent azzal kapcsolatosan, amely szerint a BRFK elhagyott egy pendrive-ot az összes munkatársuk személyes adataival. A hír megjelenését követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság újságírói kérdésekre válaszolva tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a cikkben szereplő adathordozót az azt „elvesztő” munkatárs által kizárólagosan használt autóban megtalálták.

A rendőr ellen fegyelmi eljárást rendeltek el, amely azóta lezárult.

Az adathordozót a BRFK munkatársa az általa kizárólagosan használt gépjárműben a NAIH vizsgálatát követően megtalálta, a gépjárművet ez idő alatt más személy nem vezette, az adatokhoz illetéktelen személy nem fért hozzá.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az adatvédelmi hatóságot a megtalálás tényéről értesítette.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.