Új tűzoltókat avatott a katasztrófavédelem

Ország

Százhetvennyolc új tűzoltó tiszthelyettes tett esküt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) Oktatási Központjában, pénteken Budapesten.

Az új tiszthelyettesekkel egy időben 10 olyan tűzoltó tisztjelölt is esküt tett, akik még a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói.

Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója hangsúlyozta: a katasztrófavédelem kibővült feladatainak végrehajtásához stabil, jól képzett, elkötelezett személyi állomány szükséges.

Ezt szolgálja az egységes, megújult belügyi képzés rendszere, illetve a kormányzat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen kialakította a tisztképzést biztosító katasztrófavédelmi intézetet is – mondta.

Ugyanakkor – folytatta – az új szolgálati törvény megteremtette annak lehetőségét, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói már tanulmányaik közben tisztjelölti jogviszonyban kapcsolódjanak a katasztrófavédelemhez.
Ez pedig biztosítja a kiszámítható életpálya megkezdését – vélekedett a főigazgató.

Hangsúlyozta, hogy a társadalom tiszteli és elismeri azt az erőfeszítést, amelyet napi munkájuk során tesznek a tűzoltók. Nem véletlen, hogy a hivatás a foglalkozások elismertségi listájának élén szerepel – tette hozzá.
Továbbá, a társadalmi elismertség mellett biztos egzisztenciát is jelent – mondta Papp Károly.