Ámokfutó traktorost csíptek nyakon a nyíregyházi rendőrök

Ország

Szabálysértési eljárást és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt külön büntetőeljárást is indítottak a vezető ellen.A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2018. március 6-án Nyíregyházán igazoltattak egy lassú járművel közlekedő 31 éves besztereci férfit – tájékoztatott honlapján a rendőrség.

Az intézkedésre azért került sor, mivel az ellenőrzés helyét megelőzően “Mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel behajtani tilos” jelzőtábla volt kihelyezve, amelyet figyelmen kívül hagyva közlekedett a sofőr. Az intézkedés során azt is megállapították a rendőrök, hogy a járműre egy másik ugyanolyan típusú traktor hatósági jelzését szerelte fel.

Az általa vezetett járművel pedig úgy vett részt a közlekedésben, hogy az nem volt nyilvántartásba véve, valamint nem rendelkezett a járműre érvényes kötelező felelősségbiztosítással. A rendőrök a férfit a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították, ahol ellene szabálysértési eljárást és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt külön büntetőeljárást is indítottak.