Országos sztrájkra készülnek a Tesco-dolgozók

Ország

Teljes sztrájkot akarnak a Tesco-dolgozók, várhatóan napokon belül megszületik a döntés, mikor jöjjön a totális munkabeszüntetés.

Hétfőre újabb egyeztetést szerveztek a Tescónál létrejött sztrájkbizottságok, ahol arról fognak tárgyalni, hogy mikor és milyen menetrenddel menjen végbe az országosra tervezett munkabeszüntetésük.

A dolgozók mostanra már egységesen azt követelik, hogy semmilyen kompromisszumot ne fogadjanak el a szakszervezetek. Azon szinte mindenki felháborodott, hogy a Tesco ellentmondásos nyilatkozatokat adott ki, mert azokkal szemben még egyáltalán semmilyen megállapodás nem körvonalazódott.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a Magyar Időknek elmondta: az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy idén már egyáltalán nem tervez béremelést a Tesco, miközben a létszámhiány csökkentéséért sem tesznek lépéseket. Ezek nélkül viszont összeomolhat az elmúlt évben drasztikusan racionalizált, vagyis több üzletág és operatív terület megszüntetésével átalakított működés a boltokban.