Harminc fok fölötti meleg lesz szombaton

Ország

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában
—————————
Kontinensünk északi részén ciklonok és frontjaik vonulnak nyugatról kelet felé. Hatásukra arrafelé változékony, többször erősen felhős az idő, főként a frontok mentén több helyen esik az eső, záporeső. Ugyanakkor szárazföldünk középső és déli területén anticiklonális hatások érvényesülnek. A felsorolt tájakon általában kevés a felhő, száraz az idő, de helyenként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, és ott néhol zápor, zivatar is kialakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon többnyire 14 és 22 fok között alakul, csak a Skandináv-félsziget északi vidékén van hűvösebb, ott több helyen a 10 fokot sem éri el a csúcshőmérséklet. Közép- és Dél-Európában, valamint az Ural előterében jóval melegebb van, a délutáni órákra általában 27 és 36 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Spanyolország déli részén 37, 40 fokot is mérnek. Szombat estig a Kárpát-medence fölé délnyugat felől egyre melegebb, többnyire száraz levegő áramlik, tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás szombat estig
——————————
Az ország nagy részén túlnyomóan derült, szombaton is napos időre számíthatunk, de nyugaton és északon több lesz a felhő. Pénteken északon és nyugaton néhol, szombaton legfeljebb az Északi-középhegység térségében egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 30 és 35 fok között alakul.
kf \ bil \ gkp

MTI 2017. augusztus 25., péntek 16:05

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.