Kiállítás- és programkavalkáddal vár a 30 éves Ludwig Múzeum

Kultúra
A budapesti Ludwig Múzeum idén ünnepeli alapításának harmincadik évfordulóját, amelynek alkalmából különleges kiállítás- és programsorozatot rendez Ludwig 30 – Mindig kortárs címmel. A két hónapos rendezvénykavalkád nyitó eseményére február 5-én kerül sor.

A 2019-es év a 30-as szám bűvöletében telik a Ludwig Múzeumban.

Az 1989. március 21-én alapított intézmény 30 éves fennállása alatt pontosan 330 időszaki kiállítást rendezett. Az elmúlt évtizedekben a Ludwig Múzeum a közép-kelet-európai régió egyik legmeghatározóbb múzeuma lett, évről évre bővülő gyűjteményének műtárgyait folyamatosan kölcsönzik jelentős külföldi kiállításokra, világhírű kiállítóhelyek számára. A 30 év alatt több mint 5000 programnak adott helyet az intézmény, a látogatók száma mára elérte az évi százezres nagyságrendet.

Az évforduló alkalmából a Ludwig Múzeum először rendez kéthetente változó, tematikus pop-up kiállításokat a gyűjtemény műveiből az első emeleti kiállítótérben, amely egyben a számtalan kapcsolódó program helyszíne is lesz. A termeket körbejárva megismerhetjük a múzeum működését, keresgélhetünk az archívumban, megpihenhetünk az olvasósarokban, körbejárhatjuk a Velencei Biennáléra fókuszáló „Pavilont”, filmeket nézhetünk a vetítőteremben, illetve lesz egy alkotótér is.

A tárlatokhoz kapcsolódó programok között bárki találhat magának kedvére valót.

Koncertek, irodalmi estek, tárlatvezetések, családi délelőttök, kerekasztal-beszélgetések, filmvetítések és egyéb szakmai rendezvények várják az érdeklődőket.

További információ ide kattintva>>>