KULTerdő: 100 ezer költő a változásért

Kultúra

100 Thousand Poets for Change (100 ezer költő a változásért) a világ legnagyobb költészeti eseménye, a bolygó számtalan pontján szerveznek művészeti programokat a változásért ezen a napon.

Arról a változásról van szó, amelyet egy költő, író, zenész vagy képzőművész előidézhet közvetlen és tágabb környezetében. Mint ahogy Mahatma Gandhi írja: „Te magad légy a változás, amit látni akarsz a világban!”

Magyarországon a József Attila Kör szervezésében valósul meg a nemzetközi művészeti esemény, amihez tavaly először vidéki városok is csatlakoztak. Ezt a hagyományt folytatja az idei program is, melyet Debrecenben a népszerű nagyerdei helyszínen, a Víztoronyban tartanak szombaton este 18 órától.

Debrecenben a KultErdő égisze alatt megvalósuló eseményen Áfra János, Ágoston Tamás, Horváth Imre Olivér, Juhász Tibor, Lapis József, Maklári Judit, Marczin I. Bence, Oláh Dóra, Papp-Für János, Poór István, Sebők György, Vörös István olvasnak fel. A szervezők további szerzők jelentkezését folyamatosan várják!

Az est moderátora: Herczeg Ákos irodalomtörténész, szerkesztő lesz.