Évadnyitó gála a Csokonai Színházban

Kultúra

A Szép estéket, Debrecen! évadnyitó gálával veszi kezdetét a Csokonai Színház következő szezonja 2016. augusztus 27-én 18 órától. A művészek nemcsak a repertoáron maradó népszerű előadások (Made in Hungária, Tüzet viszek) egyes jeleneteiből válogatnak majd, hanem ízelítőt adnak az új évad prózai és zenés bemutatóiból is.

Két opera, három operett csalogatja majd szeptembertől a teátrum falai közé a zenekedvelőket. A gálán a Kodály Filharmonikusok s kiváló énekesek szólaltatják majd meg A varázsfuvola és a Bánk bán jól ismert dallamait, s természetesen a zenés évadkezdés programja, a Ravenna Fesztiválra meghívást kapott operettek, A víg özvegy, A denevér és a Marica grófnő egy-egy részlete sem hiányozhat az est kínálatából. 

A színészek meglepetés műsorszámokkal, dalokkal, versekkel, monológokkal készülnek. Lesz, aki gitárt ragad, lesz, aki kedvenc fodrászával perdül táncra, sőt, a szünetben a nézők társaságát keresik majd. Kedvenceivel a folyosókon és a büfében beszélgethet a közönség.  Krajcsi Nikolett és Vranyecz Artúr, a gála műsorvezetői könnyed, a készülő előadások terveit, elképzeléseit firtató beszélgetésekre invitálják meghívott vendégeiket. Alkotókat, akik színészként, rendezőként, vagy épp dramaturgként érkeznek majd Debrecenbe, közös munkára a Csokonai társulatával.

A színház megújult arculattal, a hős mítosszal felvértezve indul neki a következő évadnak. A látványvilág egyes elemei a gálán is bemutatkoznak.

A Szép estéket, Debrecen! évadnyitó gálára mától vásárolhatók jegyek a színház jegypénztárában.