A helyi közösségekhez csoportosítaná át Románia kihasználatlan uniós forrásait az RMDSZ

A helyi közösségek projektjeinek finanszírozására csoportosítaná át Románia kihasználatlan uniós forrásait az RMDSZ. Az erről szóló konkrét javaslatot szerdai aradi sajtóértekezletén ismertette Kelemen Hunor, a szövetség elnöke.

A skót miniszterelnök szerint 2021-ig újabb függetlenségi népszavazást kell tartani

A skót miniszterelnök szerint még a jelenlegi parlamenti időszakban, vagyis 2021-ig ismét népszavazást kell tartani a skót függetlenségéről, ha Skóciát akarata ellenére kiléptetik az Európai Unióból. A brit kormány illetékes minisztere visszautasította a felvetést.

Egyelőre kevéssé elterjedt az interszexuális embereknek bevezetett “harmadik nem” Németországban

Az interszexuális – sem nőként, sem férfiként meg nem határozható – emberek becsült számához képest egyelőre kevesen jegyeztetik be magukat Németországban az úgynevezett harmadik nem tagjaként egy szerdán ismertetett felmérés szerint.

Április 25.: EU-Japán csúcstalálkozó Brüsszelben

Az EU–Japán csúcstalálkozón az EU és Japán vezetői a kereskedelemről, a stratégiai együttműködésről és a G20-csúcstalálkozó előkészítéséről fognak tárgyalni. Az Európai Uniót Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Japánt pedig Abe Sinzó miniszterelnök képviseli.

Kereskedelem az EU és az USA között: a Bizottság üdvözli, hogy megkezdődhetnek a tárgyalások

Az Európai Bizottság üdvözli a Tanács mai határozatát arról, hogy elfogadta a tárgyalási irányelveket az Egyesült Államokkal folytatandó kereskedelmi tárgyalásokhoz. Ezzel folytatódik Juncker elnök és Trump elnök 2018. júliusi közös nyilatkozatának végrehajtása.  

Agrártámogatások és a migrációval kapcsolatos kiadások az EU 2021–2027-es költségvetésében

Az utóbbi időben több olyan nyilatkozat látott napvilágot, amelyek szerint az Európai Bizottság a 2021–2027 közötti időszakra szóló uniós költségvetésben az agrártámogatások rovására kívánná emelni a migrációval kapcsolatos, elsősorban a bevándorlók integrációját elősegítő kiadásokat. Íme a tények.

Dohányoztak a Notre Dame felújításán dolgozó munkások

A párizsi Notre-Dame múlt heti tűzvészében leomlott huszártorony körüli állványzatért felelős vállalkozás szerdán elismerte és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a felújításon dolgozó munkások egy része megszegte a dohányzási tilalmat, de kizárta, hogy a helyszínen talált cigarettacsikkek okozhatták a tüzet.