Kitüntetett kutatópartnerek

Egyetem
Szlovákiai szakembereknek adományozta Emlékérmét, valamint Westsik Vilmos Díját a Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság.

A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság olyan hazai és külföldi természetes és jogi személyeknek adományoz Emlékérmet, akik hozzájárultak az intézmény fejlődéséhez, hazai és külföldi elismertségének növeléséhez, illetve jelentős szerepet töltöttek be a társadalmi, tudományos kapcsolatok fejlesztésében.

Idén a Michalovcei Mezőgazdasági Kutatóintézet tudományos tanácsadója, Dana Kotorova érdemelte ki az elismerést. A szlovákiai szakember többéves, közös kutatási együttműködések révén járult hozzá a Nyíregyházi Kutatóintézet fejlődéséhez, valamint jelentős szerepet töltött be a kutatóközpont tudományos kapcsolatrendszerének fejlesztésében.

A Westsik Vilmos Díjat az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság azon kutatói kaphatják, akik tartós és kimagasló tevékenységet fejtettek ki, elsősorban a fenntartható tájgazdálkodás megvalósítása és fejlesztése területén vagy olyan külső szakemberek, akik hosszú időn át, meghatározó módon hozzájárultak az intézmény eredményes tudományos munkájához.

Idén ezt a díjat is egy szlovák szakembernek ítélte oda az AKIT. Pavol Balla, a Michalovcei Mezőgazdasági Kutatóintézet tudományos tanácsadója évtizedeken át részt vett a Nyíregyházi Kutatóintézet eredményes tudományos munkájában, többéves pályázati együttműködés során kiemelkedő munkát végzett talajtani kutatások területén.  Rendszeres kapcsolatot tart az intézettel, pályázati munkája révén elősegíti annak fejlődését.

Dana Kotorova és Pavol Balla december 7-én vette át az elismeréséket Nyíregyházán.

unideb.hu